ÎNREGISTRAREA ÎNCHISĂ! Multumesc pentru interesul tau. Așteptați mai multe informații în curând.

ESENITPTFRRO

Concursul „Pelota de Trapo” [Mingea de Cârpe]

Plecând de la apelul Papei Francisc pentru promovarea unei educații care se întoarce la originea vieții, deschizându-ne spre necunoscut și învățându-ne din uimire, Scholas organizează Concursul „Pelota de Trapo” [Mingea de Cârpe], invitând copiii și tinerii din toate mediile să ne spună o poveste a creației.
Prima ediție se bazează pe fotografie și sperăm ca fiecare nou concurs să adopte alte modalități și expresii artistice.

Mingea de Cârpe: Originea

Termenul „Pelota de Trapo” [Mingea de Cârpe] a fost folosit în 2019 în cadrul întâlnirii educaționale din Mozambic dintre tinerii din Scholas și Papa Francisc. A fost petrecere: poezie, dans, muzică și cadouri. „Dar a fost un lucru care m-a înduioșat foarte tare”, a împărtășit Papa. O mică minge din cârpe oferită cadou de un băiat din Chicomo: pentru că nu au o minge de fotbal, copiii se joacă cu o minge din cârpe. ” Când eram copil, obișnuiam să mă joc cu o minge din cârpe” și-a amintit Francisc, împărtășind astfel povestea propriei sale origini și încredințând Scholas misiunea de a organiza un concurs care să conducă spre căutarea originii fiecăruia pentru a o recrea și a o răspândi între toate națiunile.

Copiii și tinerii de orice naționalitate cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani pot participa, fie individual, fie în echipe de până la 5 membri. Aceștia sunt invitați să creeze un eseu fotografic format din cinci (5) fotografii care să spună, în ansamblu, o poveste a creației.

Pentru a participa, trebuie să te înregistrezi sau să îți înregistrezi echipa AICI. Aveți timp să încărcați eseul fotografic până pe 31 august AICI. Nu uitați că, pentru a intra în concurs, fotografiile trebuie să îndeplinească cerințele stabilite în TERMENII ȘI CONDIȚIILE concursului.

Toate materialele primite vor fi analizate de un juriu format din experți în fotografie, artiști, educatori, profesori și tineri, care vor alege producțiile câștigătoare.

Toate eseurile fotografice în competiție vor fi afișate într-o expoziție mobilă, care va începe în Cetatea Vaticanului și va ajunge în mai multe țări, ducând povestea ta la mii de tineri din întreaga lume.

Întâi a fost nevoie să fie ascultați. Tineri din Columbia, Haiti, Mexic, Mozambic, Argentina și Portugalia s-au întâlnit pentru a pune bazele acestui concurs și a contura această aventură. Doar ascultând dorințele, gândurile și pasiunile lor, Scholas poate desfășura în acest an concursul „Pelota de Trapo” [Mingea de cârpe], ca un apel pentru a dezvolta propuneri creative și artistice în jurul acestei mingi și a semnificațiilor acesteia.

Mingea de cârpe

Mingea de cârpe este unitatea dintre amintire și dorință. Trecutul și viitorul transformându-se în prezent. Este expresie.

Sunt zdrențe vechi, deteriorate, folosite, fiecare având propria formă, culoare și poveste; dar sunt și plase de pescuit, vechile plase ale unui pescuit din ce în ce mai zadarnic și visător, devenit singuratic și pierdut în apele deșertului.

Este, de asemenea, unitatea oamenilor, a unui grup uman care își dedică timpul pentru a face lucruri dezinteresat, creând cu propriile mâini posibilitatea jocului, eliberarea, hrănind o viață cu mai mult decât cu pâine.

Căutarea, îngrijirea și țeserea zdrențelor, plaselor, corpurilor. Crearea unui alt mod de a locui timpul, un alt mod de a întâlni lumea și pe celălalt.

Mingea de cârpe este unitatea dintre viață și lume. Posibilitatea de a recupera originea pentru a crea o altă poveste …

Apel: Până pe 31 august

Anunțarea câștigătorilor și mențiunilor: DE DEFINIT

Pentru mai multe informații despre cum să participați, consultați: TERMENII ȘI CONDIȚIILE.

MEDIA PARTNER

osservatore_1